torstai 31. tammikuuta 2013

Hierojalla ja sulhanen

Maanantaina oli koirilla hieronta-aika, varasin molemmille kun Sofilla viimeksi oli aika paljon jumia selässä ja Mila taas on tuolla radoilla viuhunut, joten ajattelin tarkistuttaa tilanteen.

Ensin käsiteltiin Sofi. Jumeja löytyi jälleen samasta kohtaa alaselästä ja tällä kertaa koira ei ollut ihan yhtä rauhallisesti kuin viimeksi, taisi olla kipeitä kohtia selässä. Kiltisti kylläkin makasi, mutta aina kun kipeästä kohtaa hierottiin niin pyrki ylös. Lopussa oli jo mukavaa kun venyteltiin, meni siinä sitten simmutkin kiinni.



Milalla ei taaskaan ollut jumin jumia vaan tosi hyvässä kunnossa oli kroppa. Mila makasi myös nätisti paikallaan koko ajan.



 Eilen olin vanhempien luona ja siellä meitä tuli sitten sovitusti moikkaamaan Milan tuleva ensi syksyn sulhanen Tero "veljensä" Samin kanssa. Pojat oli oikein mukavia ja reippaita ja tykkäsivät meidän tytöistä, vaikka Milaa vähän jännittikin nämä kaverukset.

Sofi, Mila, Sami ja Tero

 Sofi, Mila, Luna ja Nella

 Sofi, Luna ja Nella (edestä taakse) sekä Mila


torstai 17. tammikuuta 2013

Vauva-aika

Niin kuin aiemmin sanoin, meillä juoksee nyt molemmat tytöt. Ja sen kyllä huomaa tuosta astumisleikistä mitä neidit harrastaa, voi hyvänen aika... 24/7 Sofi "astuu" Milaa edestä ja takaa ja sivulta. Melkein luulisi että vauvoja tulisi tuolla menolla vaikkei urosta leikeissä olekkaan mukana :P Sofin korvat ei kuule mitään mitä sille yrittää sanoa, kun kaikki on vaan "MilaMilaMilaMila". Toivottavasti tuo on pian ohi.

Nyt on Sofilla selkeästi ihan tärppipäivät menossa, ja jos aiemmat suunnitelmat vielä pitäisivät paikkansa, niin täällä olisi todella innokas astutettava (katkerana edelleen jauhan samaa asiaa :P), mutta nyt täytyy vain antaa mennä juoksujen ohi ilman noita puuhia. Höh.

Eli ei vauvoja näistä juoksuista tulossa koirarintamalla, MUTTA meille (tai siis äidille) on muuttamassa ensi kuussa kissanpentu. Kyllä vain kissa meidän koiralauman keskelle :) Eikä ihan mikä tahansa kissa vaan oikein rotukissa ja merkki on maine coon. Vähän keskivertoa isompi kissarotu ja pitäisi tulla koirien kanssa kyllä hyvin toimeen. Ja hienosta vanhemmista tuleekin täältä Porista Sakarla-kissalasta. Olin aluksi aika epäileväinen tuon kissa-asian suhteen, mutta kyllä tuota nyt jo odottaa innolla saapuvaksi :) Sulattelu-aika on ohitettu ja uskon että koirienkin kanssa menee hienosti :P

Alla olevat kuvat kopioitu kasvattajan sivuilta.

 Eikös olekkin kaunis kilpikonnaväritys neidillä :) Sakarla Nemesis "Nessi" 1,5kk

Sisarusparvea (kaksi eri pentuetta). Nessi ylärivissä toinen vasemmalta.

Nessi 2kk

lauantai 12. tammikuuta 2013

Juoksut ja piirustus

Molemmilla koirilla on nyt juoksut, joten harrastukset on nyt tauolla parisen viikkoa. Sofi on kyllä keksinut uuden harrastuksen ja luulee olevansa selvästi uroskoira, koska astuu Milaa jatkuvasti...

Tänään kun olin ottamassa koiria sisälle takapihalta, niin vain Mila tuli sisälle kutsuttaessa ja Sofia ei näkynyt missään. Sitten kuulin kun jossain jotkut naiset juttelivat keskenään jotain tyyliin "otetaan se kiinni niin että sinä menet takaa ja minä edestä". Heti epäilin, että Sofi on päässyt aitauksesta ulos. Ja juostuani paikanpäälle huomasinkin että Sofi pakoilee näitä naisia meidän takapihan takana olevassa puistossa. Kävin nappaamassa neidin syliin ja kiitin naisia, kun olivat yrittäneet koiraa kiinni ottaa. He sanoivatkin että olisivat ensimmäiseksi tulleet kysymään onko koira meidän pihasta karannut. Mitä olisikaan voinut sattua, jos tämä meidän juoksu-neiti olisi päässyt pitemmälle karkuilemaan...

No tänään on muuten ollut leppoisa päivä, joten tuli mieleen piirrellä pitkästä aikaa ja sainkin Milasta kynäiltyä tällaisen kuvatuksen:





lauantai 5. tammikuuta 2013

Hampaat sairaana

Sofilla on nyt juoksut, mikä vähän herättelee katkeria fiiliksiä, kun tässä kohtaa olisi alustavien suunnitelmien mukaan neiti astutettu, mutta minkäs teet. Toivossa eletään silti vielä. Kesän silmätutkimusta odotellessa...

Milan juoksuja vielä odotellaan, viimeksi ne alkoi ennen Sofia, joten taitaa olla vähän pitempi kierto nuoremmalla neidillä. Harmittavia nuo juoksut muutenkin, kun Sofilla jää nyt niiden takia toko-tunteja välistä ja Milalla myös tulee noita agitunteja jäämään :/ Jos ei olisi lainkaan jalostussuunnitelmia, niin saattaapi olla että leikkauttaisin nuo. Mutta turha jossitella :)

Olen myös miettinyt, että pitäisikö Milaa viedä hammaskivenpoistoon. Sille on selvästi sitä hieman kertynyt takahampaisiin. Lisäksi luita syödessä jää joskus hieman punaista tahraa luihin, joten voihan olla että sillä jo pientä ientulehdusta on syntynyt. Milalla on myös pienestä asti ollut hieman ahtaasti asettuneet takahampaat, esim. haukotellessa kuulee kuinka ne hankaavat toisiaan. Purenta on kyllä ihan oikeanlainen, mutta jokin siellä silti hankaa... Senkin takia olen miettinyt, että voisi viedä sinne eläinlääkärille, jotta se voisi katsoa onko niistä jotain haittaa.





Sofilla taas on aina ollut ihan valkoiset hampaat, eikä hammaskiveä ole syntynyt. En tähän mennessä kummankaan hampaita pessyt, mutta nyt olen vähän alkanut harjoittelemaan, kun ei ole näköjään pelkkä luiden syöminen riittänyt Milalle varsinkaan. Lisäksi lisään koirien ruuan joukkoon PlaqueOff -jauhetta, joka poistaa plakkia ja pahanhajuista hengitystä.


Tuntuu vain olevan kovin hankalaa tuo koirien hampaiden peseminen, kun neidit ovat päättäneet, että se on maailman kamalin asia. Nyt olen koittanut aloittaa uudelleen sen harjoittelemisen pienin pienin askelin ja kovasti palkkaamalla. Saa nähdä miten käy :) Mikäli se aina tulee olemaan kovaa taistelua, niin en tiedä kuinka kauan sitä sitten jaksaa... :P

torstai 3. tammikuuta 2013

Arvonnan voittaja

Arvonta sai nyt tiensä päätökseen ja myös voittaja on arvottu. Pitemmittä puheitta:

Onneksi olkoon Sohvi ja Saku! :) 

Laitatko vielä yhteystiedot sähkäriini eeva.lehtikangas@hotmail.com

Kiitos kaikille osallistujille ja tykkääjille! <3 Ei tullut voittoa meidän kuvalle tällä kertaa, mutta oltiin hyviä kolmosia :) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...